Zes mensen zijn op zoek naar geluk, maar dat ligt soms dichterbij dan je denkt.


Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. 

Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.


'Wat een heerlijk boek heeft Petra Vollinga geschreven! Ik moest in het begin van Hallo liefde even wennen aan de verschillende personages. Deze komen heel overzichtelijk steeds in een nieuw hoofdstuk aan het woord. Ze schrijft dit alleen zo kundig, dat ieder personage zijn eigen taal en zienswijze heeft. Je zou bijna denken dat het boek dus door verschillende mensen is geschreven. Toch zit je binnen een paar hoofdstukken in ieder afzonderlijk verhaal. Want het zijn eigenlijk zes korte verhalen die langzaam soms wat overlapping tonen, in de zin van dat ze een ander personage blijken te kennen. Hallo liefde is een boek dat je in een fijn tempo leest. Je moet je aandacht erbij houden, want anders mis je precies dat ene moment. Het is voor een heerlijke afwisseling geweest met de standaard zomer romans.' (Bol.com)