Wat zou Dolly doen?

Drie vriendinnen gaan op muzikale roadtrip om hun grote idool te ontmoeten.


Thuisblijfmoeder Gonny, zakenvrouw Betteke en spirituele losbol Karlijn zijn totaal verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke liefde: het countrykoor. Bij de lustrumwedstrijd winnen de drie als Dolly's Angels een roadtrip door Amerika, met als eindbestemming Dollywood en een meet and greet met hun grote idool Dolly Parton.

De reis wordt een heerlijk avontuur door het diepe Zuiden vol sleazy motels, muziek, knappe cowboys en kilometers. Heel veel kilometers. Van Mardi Gras in New Orleans door de katoenvelden naar Graceland. En van de wereldberoemde Sun Studio in Memphis naar een dampend Nashville, leren ze het land, elkaar en zichzelf steeds beter kennen.

Na de aanvankelijke euforie van de reis beginnen de onderlinge spanningen op te lopen. Welk geheim draagt Betteke met zich mee? Wat gebeurt er als Gonny ineens geen gezin meer heeft om voor te zorgen? En hoe komen ze in godsnaam van Karlijns onenightstand af?

Wat zou Dolly doen is een roadroman over vrouwenvriendschap, de liefde voor muziek en de zoektocht naar je inner Dolly.


'Wat een héérlijk boek, zo leuk, luchtig maar ook realistisch geschreven. Het hele verhaal is ontzettend geloofwaardig en sprookjesachtig tegelijkertijd. De personages, hun karakters en gebeurtenissen zijn zo goed omschreven dat je niet anders kunt dan volledig meeleven met deze drie te gekke Dolly's, die ik allemaal wat graag in het echt zou willen kennen. Vanwege deze grappige schrijfstijl, heb ik mij meerdere keren moeten excuseren voor een giechel hardop (en ook een traantje gelaten op de treurige stukjes, toen er niemand keek).
Kortom: meer van dit alstublieft!' (Bol.com)