Zo goed als nieuw

Iedereen koopt wel eens iets op Marktplaats. Maar wist je dat je er ook de liefde van je leven kunt vinden?


Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden.

Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.


'Het boek leest enorm vlot weg. Eenmaal opgepakt, leg je het niet graag neer. De personages hebben ieder hun eigen verhaal en dat wordt vanuit hun eigen perspectief verteld. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, waardoor elk verhaal ook echt bij dat personage hoort. Er zitten mooie kleine momenten in, die bijdragen aan het leven. Zo goed als nieuw gaat over echte mensen, over jou en mij, over iedereen die wel eens via Marktplaats heeft gekocht en/of verkocht. Dit verhaal krijgt van mij een verdiende 4 van de 5 sterren.' (Bol.com)